בצק עלים הוא אחד הבצקים המסובכים יותר להכנה, אך עם הבנה של המוצר והתנסות בהכנת הבצק, התהליך הופך פשוט מאוד.
עם כל ההשקעה הכרוכה בהכנת הבצק, והזמן הרב יחסית, התוצאה לחלוטין שווה את המאמץ. אם מדובר בבורקס איכותי, בקוראסון עם שכבות מנופחות, או בכל מוצר אחר – לא ניתן להשיג תוצאה כזו בשום מקום חוץ מקונדיטוריות עלית.
בסדנת עלים נלמד כיצד להכין את הבצק, מהם השלבים ההכרחיים, כיצד ליצור בצק מוקפד ומדויק, ומהו תהליך העבודה עם בצק עלים מרגע ההכנה ועד התוצר הסופי.
מה נכין בסדנה?
שילוב של כמה מהמוצרים הבאים:
- בורקסים
- קוראסונים
- דניש וניל
- דניש פפיונים
- שנק (שבלול) עלים
- פאן או שוקולד
מה נלמד בסדנה?
- קמח והרכבו
- חומרי גלם בסיסיים ותפקידם באפייה: קמח, מים, שמרים, מלח.
- מרקמים בבצק: נבין מהו מרקם ארוך לעומת קצר, אלסטי לעומת פלסטי.
- חומרי גלם בלחם עשיר ותפקידם: חמאה, סוכר, ביצים, וכו’.
- גלוטן- מהו, כיצד מפתחים אותו, ולשם מה
- כיצד עובד בצק עלים
- בצק עלים צרפתי אל מול גרמני
- דרך עבודה ואפייה של בצקי עלים
- ניפוץ מיתוסים
ניתן ללמוד סדנה זו כסדנת המשך לשמרים, או ללמוד אותה כסדנה בפני עצמה המורכבת משלושה שיעורים (שיעור על בצקי שמרים, שיעור על בצקי עלים, שיעור הרחבה וטכניקות)
אורך הסדנה: חמש – שש שעות