• בית
  • סדנאות אפייה
    • סדנת שמרים
    • סדנת בצק עלים
    • סדנת פחזניות
    • סדנת מרנג
    • סדנת סופגניות
  • מאמרים
    • טמפרור שוקולד וקריסטלזיציה
    • שוקולד
    • מרקמי בצק : אלסטיות ופלסטיות
    • מרקמי בצק: ארוך וקצר
    • סודה לשתייה ואבקת אפייה
    • מרנג
  • קצת עליי
bake_it_log228

סדנת בצק עלים

בצק עלים הוא אחד הבצקים המסובכים יותר להכנה, אך עם הבנה של המוצר והתנסות בהכנת הבצק, התהליך הופך פשוט מאוד.

עם כל ההשקעה הכרוכה בהכנת הבצק, והזמן הרב יחסית, התוצאה לחלוטין שווה את המאמץ. אם מדובר בבורקס איכותי, בקוראסון עם שכבות מנופחות, או בכל מוצר אחר – לא ניתן להשיג תוצאה כזו בשום מקום חוץ מקונדיטוריות עלית.

בסדנת עלים נלמד כיצד להכין את הבצק, מהם השלבים ההכרחיים, כיצד ליצור בצק מוקפד ומדויק, ומהו תהליך העבודה עם בצק עלים מרגע ההכנה ועד התוצר הסופי.

 

מה נכין בסדנה?

שילוב של כמה מהמוצרים הבאים:

  • בורקסים
  • קוראסונים
  • דניש וניל
  • דניש פפיונים
  • שנק (שבלול) עלים
  • פאן או שוקולד

 

מה נלמד בסדנה?

  • קמח והרכבו
  • חומרי גלם בסיסיים ותפקידם באפייה: קמח, מים, שמרים, מלח.
  • מרקמים בבצק: נבין מהו מרקם ארוך לעומת קצר, אלסטי לעומת פלסטי.
  • חומרי גלם בלחם עשיר ותפקידם: חמאה, סוכר, ביצים, וכו’.
  • גלוטן- מהו, כיצד מפתחים אותו, ולשם מה
  • כיצד עובד בצק עלים
  • בצק עלים צרפתי אל מול גרמני
  • דרך עבודה ואפייה של בצקי עלים
  • ניפוץ מיתוסים

 

ניתן ללמוד סדנה זו כסדנת המשך לשמרים, או ללמוד אותה כסדנה בפני עצמה המורכבת משלושה שיעורים (שיעור על בצקי שמרים, שיעור על בצקי עלים, שיעור הרחבה וטכניקות)

 

אורך הסדנה: חמש – שש שעות

מצילומי בייק איט

סדנת פחזניות

סדנת פחזניות

בייגלה קרמל מלוח

בייגלה קרמל מלוח

סדנת שמרים

סדנת שמרים

וניל-תות

וניל-תות

מילקי

מילקי

סדנת מרנג

סדנת מרנג

קבוצת הפייסבוק ועמוד בייק איט

Facebook
Facebook
ביתסדנאות אפייהמאמריםקצת עליי
2016 © כל הזכויות על האתר שמורות לבייק איט. אתר שיווקי מבית נירוקום.