סדנת שמרים היא אחת הסדנאות האהובות עליי. לא רק בגלל הריח המשכר של המאפים, הרכות והעדינות, אלא גם בגלל הבצק. עבודה עם בצק שמרים היא חוויה מדהימה שבה בתהליך העשייה ניתן להבין את התהליכים הנסתרים שמתרחשים בבצק.

לא פעם אני שומעת את המשפט “אני מפחד/ת מבצק שמרים”, ולא רק ממתחילים באפייה אלא גם מאופים ותיקים ומוכשרים. הסדנה הזו היא המקום שלי לגרום לכם להתאהב בבצק שמרים באותה מידה שאני מאוהבת בו.

הסדנה נועדה לגרום לכל משתתף להכיר את בצק השמרים כל כך מקרוב, שהוא הופך לחבר שכייף לחזור אליו כל כמה ימים. ההתמקדות בתהליכים מאחורי האפייה באה להעניק לכל משתתף הבנה שתאפשר לו חופש מוחלט בעבודה עם שמרים, מתכונים, ודמיון אישי.

מה נכין?

שילוב של כמה  מהמוצרים הבאים:

  • חלה
  • קראנצ שמרים שוקולד
  • עוגת שמרים קלאסית (במליות שונות)
  • שושני שמרים (במליות שונות)
  • רוגלך
  • בריוש

מה נלמד בסדנה?

  • קמח והרכבו
  • חומרי גלם בסיסיים ותפקידם באפייה: קמח, מים, שמרים, מלח.
  • מרקמים בבצק: נבין מהו מרקם ארוך לעומת קצר, אלסטי לעומת פלסטי.
  • חומרי גלם בלחם עשיר ותפקידם: חמאה, סוכר, ביצים, וכו’.
  • גלוטן- מהו, כיצד מפתחים אותו, ולשם מה
  • משפרי אפייה טבעיים.
  • בצקים מקדימים ומחמצות.
  • שיטות שונות להקפאת בצקי שמרים
  • ניפוץ מיתוסים

משך הסדנה: כחמש שעות.

תפריט