• בית
  • סדנאות אפייה
    • סדנת שמרים
    • סדנת בצק עלים
    • סדנת פחזניות
    • סדנת מרנג
    • סדנת סופגניות
  • מאמרים
    • טמפרור שוקולד וקריסטלזיציה
    • שוקולד
    • מרקמי בצק : אלסטיות ופלסטיות
    • מרקמי בצק: ארוך וקצר
    • סודה לשתייה ואבקת אפייה
    • מרנג
  • קצת עליי
bake_it_log228

סדנת שמרים

Home סדנת שמרים

סדנת שמרים היא אחת הסדנאות האהובות עליי. לא רק בגלל הריח המשכר של המאפים, הרכות והעדינות, אלא גם בגלל הבצק. עבודה עם בצק שמרים היא חוויה מדהימה שבה בתהליך העשייה ניתן להבין את התהליכים הנסתרים שמתרחשים בבצק.

לא פעם אני שומעת את המשפט “אני מפחד/ת מבצק שמרים”, ולא רק ממתחילים באפייה אלא גם מאופים ותיקים ומוכשרים. הסדנה הזו היא המקום שלי לגרום לכם להתאהב בבצק שמרים באותה מידה שאני מאוהבת בו.

הסדנה נועדה לגרום לכל משתתף להכיר את בצק השמרים כל כך מקרוב, שהוא הופך לחבר שכייף לחזור אליו כל כמה ימים. ההתמקדות בתהליכים מאחורי האפייה באה להעניק לכל משתתף הבנה שתאפשר לו חופש מוחלט בעבודה עם שמרים, מתכונים, ודמיון אישי.

מה נכין?

שילוב של כמה  מהמוצרים הבאים:

  • חלה
  • קראנצ שמרים שוקולד
  • עוגת שמרים קלאסית (במליות שונות)
  • שושני שמרים (במליות שונות)
  • רוגלך
  • בריוש

מה נלמד בסדנה?

  • קמח והרכבו
  • חומרי גלם בסיסיים ותפקידם באפייה: קמח, מים, שמרים, מלח.
  • מרקמים בבצק: נבין מהו מרקם ארוך לעומת קצר, אלסטי לעומת פלסטי.
  • חומרי גלם בלחם עשיר ותפקידם: חמאה, סוכר, ביצים, וכו’.
  • גלוטן- מהו, כיצד מפתחים אותו, ולשם מה
  • משפרי אפייה טבעיים.
  • בצקים מקדימים ומחמצות.
  • שיטות שונות להקפאת בצקי שמרים
  • ניפוץ מיתוסים

משך הסדנה: כחמש שעות.

מצילומי בייק איט

סדנת פחזניות

סדנת פחזניות

סדנת מרנג

סדנת מרנג

מילקי

מילקי

וניל-תות

וניל-תות

סדנת בצק עלים

סדנת בצק עלים

שוקו חמאת בוטנים

שוקו חמאת בוטנים

קבוצת הפייסבוק ועמוד בייק איט

Facebook
Facebook
ביתסדנאות אפייהמאמריםקצת עליי
2016 © כל הזכויות על האתר שמורות לבייק איט. אתר שיווקי מבית נירוקום.